Category Archives: työ ja talous

Pyörällä päästään

Upouuden ja ergonomisesti ylivertaisen satulani kunniaksi halusin ihan välttämättä penkoa pyöräilyaiheisia grafiikoita.  Vastikään näkemieni läheltä piti -tilanteiden vuoksi kaipailin ensisijaisesti hyvää graafista tietopakettia liikenteen väistämissäännöistä polkupyöräilijän vinkkelistä, mutta löytämäni grafiikat olivat joko liian suppeita tai sitten niitä ei oltu puristettu yhteen leiskaan.

Vaan ehkäpä mukavempaa onkin näyttää grafiikkaa, jossa säännöt ovat sivuosassa. Valitsin tämän grafiikan ensijaisesti siksi, että se oli visuaalisesti näyttävin. Se on suunnattu philadelphialaisille pyöräilijöille, mutta mukana on myös globaalia vertailua. Grafiikkaa ei ole kuormitettu liialla datalla, vaan se sisältää myös kepeää reitti-, varuste- ja asennevinkkiä.

bike-philadelphia_502918ab31bff

Lähde: visual.ly / Jason Killinger

Posted in työ ja talous, ympäristö. Tagged with .

Mitä tekisit kahdella lisätunnilla?

Tietotyöläisillä kuluu viikoittain tuntitolkulla aikaa tiedon hakemiseen. Mitä jos kaikki se tieto olisikin yhtäkkiä välittömästi käytettävissä, jolloin jokaiseen arkipäivään vapautuisi pari arvokasta tuntia käytettäväksi johonkin oikeasti elämää rikastuttavaan toimintaan? Todellisuudessahan se kaksi tuntia tuskin tulisi omaan käyttöön, kun pomo antaisi kuitenkin lisähommia – mutta ei nyt vaivuta liikaa realismin synkkyyteen vaan nautitaan tästä kutkuttavasta hypoteettisesta mahdollisuudesta! Dream on!

Visuaalisestihan tämä esitys on melkoisen kuormitettu, mutta tiedon jäsentely on lopulta kohtuullisen selkeä. Jokaisen sektorin keskiosassa on kuvattu arjen konflikti ja ulkoreunoilla kahden lisätunnin tuomat ratkaisut. Graafista taustahälyä voisi olla vähemmän, mutta toisaalta kuvituksella on oma tehtävänsä mielikuvien ruokkijana.

2Hours_FINAL

Lähde: Domo

Posted in työ ja talous.

Luovan elämän eväät

Tätä kaaviota seuraamalla kuka tahansa pystyy muuttamaan arjen luovuuden juhlaksi. Niin helppoa!
creative-life-2-xl-1

Lähde: Fastcompany.com.

Posted in huumori, työ ja talous.

Mobiilimaksaminen

Tässä on ainakin omasta mielestään maailman tärkein mobiilimaksu-infografiikka. Mene ja tiedä, mutta myönnettävä on, että ainakin jossain määrin tämän vaikeasti hahmotettavan ja paljon hypetetynkin maksutavan eri tyypit valkenevat tämän lukemisella.

Typografisissa ratkaisuissa olisi hyvinkin kohentelun varaa; erityisen tuskaiseksi koen alaosan tekstilaatikot, joihin on tupattu esityksen pisimmät virkkeet versaalilla, eikä edes kirjasintyyppi ole ihan luettavimmasta päästä.

Lähde: The most important mobile payment infographic. Ever. | MobilePaymentsToday.com.

Posted in teknologia, työ ja talous.

Puukauppaa

WWF:n esitys viidestä suuresta puunviejämaasta sekä ostajamaista kertoo kuka ostaa keneltä ja kuinka paljon. Sisältö ei suinkaan avaudu hetkessä, mutta visuaalisesti se on siinä määrin kiehtova, että grafiikkaa voi jäädä helposti katselemaan pidemmäksikin aikaa:

Lähde: WWF.

Posted in työ ja talous, ympäristö.

Hello sairaanhoitaja

Toinen ammatinvalintaa ohjaava visualisointi:


Lähde:Master-Degree-Online.com

Posted in työ ja talous. Tagged with , .

Kirjastonhoitajan anatomia

Tyylikäs ja sopivan kepeällä otteella tehty visualisointi kirjastonhoitajan ammatista ja ominaisuuksista. Tällaisilla voisi olla käyttöä meidänkin nuorisomme ammatinvalinnanohjauksessa:


Lähde: Master-Degree-Online.com

Posted in työ ja talous. Tagged with , .