Category Archives: design

Typografian evoluutiota ja muuta

Design- ja typografia-aiheiset infografiikat nostattavat aina odotuksia keskimääräistä korkeammalle. Ne eivät saisi koskaan olla keskinkertaisia, vaan niissä täytyy näkyä tekijän rautainen ammattitaito – muuten esitys kääntyy väistämättä tekijäänsä vastaan. Suureksi ilokseni Megan Robichaud on onnistunut tekemään näyttävän ja kiinnostavan esityksen typografiasta. Alla on vain pieni palanen koko esityksestä, joten kannattaa klikata kuvaa grafiikan näkemiseksi koko 968 x 9947 pikselin komeudessaan. Harmillisesti esityksen viimeistelyssä näkyy kiire: tekstistä löytyy useitakin typoja, ja Norjakin on merkitty karttaan aika lailla väärille seuduille.

evolution-typography-infographic_part

Tekijä / lähde: Megan Robichaud / www.colourlovers.com

Posted in design. Tagged with .

Brändit ja niiden värit

Menneen talven pimeimpinä iltoina olin koukussa pariinkin logo-visailuun. Satoja logoja arvuutellessa kävi selväksi, että brändiväreissä sininen on suosiossaan aivan omaa luokkaansa – eikä ihme, sillä onhan se turvallinen ja luottamusta henkivä väri.

Aiheesta löytyi nyt infografiikkaakin, joka kertoo karkealla tasolla maailman top-100 brändien väreistä sekä kirjaintyyleistä. Jos tästä aiheesta tekisi suomalaisversion, sininen voittaisi eittämättä suomalaisbrändeissäkin selkeästi, mutta uskoisin vihreänkin nousevan selkeästi korkeammalle kuin tässä globaalissa esityksessä. Jos nyt en heti saakaan olettamuksieni tueksi kotimaista graafista versiota aikaiseksi, niin kerrottakoon sen verran, että pikaisella katsauksella 65:n maineikkaimman suomalaisfirman listalle silmiini osuivat ainakin seuraavat brändeissään vihreyttä viljelevää organisaatiota: VR, S-ryhmä, Stockmann, Metsä Group, Fennia, Wihuri, UPM, Vapo sekä vihreää ja sinistä yhdistelevät Lassila & Tikanoja, Neste ja Fortum. Toimialoilla ja käytetyillä väreillä on toki selkeä ja perusteltu yhteys, mutta kenties pieni uskallus brändiremonteissa voisi olla joissain tapauksissa hedelmällistäkin.

Logo-and-Font-Color-Infographic-Full

Lähde: Tasty Placement

Posted in design, mainonta. Tagged with , , , .

Typografiaopas

Tässäpä jälleen yksi typografia-aiheinen esitys, joka pyrkii tiivistämään typografian oleellisimmat osa-alueet yhteen grafiikkaan. Tavoitetta voi pitää kunnianhimoisena ja epärealistisenakin, mutta varsin käyttökelpoinen lopputulos kuitenkin on:

 

A Quick & Comprehensive Type Guide | Infographics | KarBel Multimedia.

Posted in design. Tagged with .

Digitaalisen median lyhenteiden jaksollinen järjestelmä

Ja jälleen yksi jaksollinen järjestelmä, joka kieltämättä ajaa asiansa kohtuullisen hyvin selkeyttämällä lyhenneviidakkoa ja kuvaamalla samalla, mihin digitaalisen tuotannon osa-alueeseen termi liittyy:

Lähde: Zabisco Blog.

Posted in design, internet ja sosiaalinen media. Tagged with .

Käyttäjäkeskeinen suunnittelu

Graafisen suunnittelun opiskelijan kevyt yhteenveto käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta. Esitys ei suinkaan kata aihettaan täydellisesti, mutta toimii toki johdantona aiheesta kiinnostuneille ja on myöskin visuaalisesti miellyttävä kokonaisuus:

Lähde: www.paznow.com/ucd.

Posted in design. Tagged with , .

Fonttien jaksollinen järjestelmä

Cameron Wilde on luonut useampiakin versioita fonttien jaksollisesta järjestelmästä. Se on myös ladattavissa näytön taustakuvaksi Squidspotin sivuilta, josta voi myös tilata mm. .eps ja .pdf-tiedostot itsemääriteltävää korvausta vastaan:
Fonttien jaksollinen järjestelmä

Lähde: Squidspot.

Posted in design. Tagged with , .

Fontin valinta eri tilanteisiin

Viihdyttävä opas soveliaan fontin valintaan eri tilanteissa. Ehkä tämän avulla maailma pelastuu edes muutamalta Comic Sans -presentaatiolta:

Lähde: julianhansen.com.

Posted in design.

Värien merkityksiä eri kulttuureissa

“Information is beautiful”-kirjan kannessa käytetty grafiikka, joka listaa värien erilaisia merkityksiä eri kulttuureissa. Vaatii hieman paneutumista ja lukuisia katseen siirtoja, mutta esitystapa on kuitenkin aika kiehtova:

Lähde: www.informationisbeautiful.net.

Posted in design. Tagged with .