Tarpeet muuttavat, samoin infografiikka.fi

Tämä sivusto on perustettu vuonna 2011, jolloin elettiin infografiikan nousukautta. Infografiikka.fi:n tarkoituksena oli tuolloin pelkästään viihdyttää jakamalla visuaalisesti ansiokasta infografiikkaa maailmalta. Muutaman vuoden jälkeen infografiikka-hype tasaantui ja siinä vaiheessa tämänkin blogin päivittäminen oli jo jäänyt satunnaiseksi. Yli äyräiden pursuavan infografiikkatulvan jakaminen alkoi tuntua merkityksettömältä.

Tarve infografiikalle ei ole kuitenkaan loppunut, pikemminkin päinvastoin. Monimutkaisen maailman selittämiseen tarvitaan dataa ja sen visualisointia. Vajaa vuosikymmen sitten infografiikan painopiste tuntui olevan viihteellisyydessä, mutta nyt jos koskaan tarvitaan ymmärrystä siitä, miten data saadaan puhumaan ihmisille ymmärrettävästi ja totuudenmukaisesti. Infografiikka.fi jatkaa olemassa oloaan, mutta pitkän aikavälin tavoitteena on tuottaa tänne jatkossa sisältöä, joka vastaa tämän päivän tarpeita. Jos ja kun tätä uutta sisältöä alkaa syntyä, siinä vaiheessa vanhat sisällöt saavat väistyä uuden tieltä. (Tämä teksti on kirjoitettu loppuvuonna 2019 – jospa vuosi 2020 tuo tänne uutta sisältöä).

Posted in luokittelematon.